Pientä juhlaa arjen keskellä


Mistä syntyy pieniä ilon aiheita ja riemun kiljahduksia? Siitä kun kutsun ystäviä kylään ja mietin millaiset servietit laitetaan ruokapöytään ja minkälainen teema olisi kiva. Silloin tällöin on niin piristävää kutsua ystäviä illalliselle. Lapset saavat leikkiseuraa ja aikuiset voivat jakaa arjen iloja ja murheita keskenään.


Ruuanlaitto ei ole vahvuuksiani. Olen suorastaan aivan surkea laittamaan ruokaa... Siis kyllä ihan oikeasti. Onneksi mieheni mielellään osallistuu ruuanlaittoon. Välillä juhlimme suuremmin, kun siihen on aihetta, mutta useimmiten istutaan iltaa yhden tai kahden perheen kanssa. Ruoka voi olla yksinkertainen ja helppo ja kakun tilaan usein paikallisesta leipomosta jos näyttää siltä ettei ole aikaa leipoa sitä itse.Valmistelussa on ehkä parasta suunnittelu. Toteutus on yleensä toinen juttu jos kiire yllättää. Järjestin tässä jonkin aikaa sitten naistenillan ja päätin jo etukäteen, että nyt kutsun sellaisia pitkäaikaisia ystäviä kylään, joita en ole vähään aikaan nähnyt.

Hieman haastavaa on miettiä millä kokoonpanolla juhlitaan. Minulla on paljon ihania työkavereita ja ystäviä eri elämänvaiheista, mutta kaikkia ei voi millään kerralla kutsua. Toivottavasti tällaisetkin juhlat ovat vielä edessä. Eli ensin aina suunnittelen millaisella kokoonpanolla tällä kertaa kilistellään.


Naisteniltaan oli helppo päättää teema ja se oli väri eli vaaleanpunainen. Noudatin tätä teemaa koristelussa, mutta en puhunut siitä vieraille. Ystävät tuntevat minut hyvin, koska sain lahjaksi ihanan vaaleanpunaisen hortensian sekä osa naisista oli pukeutunut vaaleanpunaiseen. Usein minulla on ollut vieraillekkin teema esimerkiksi venetsialaiset naamiot tai kerran oli Barbie - juhlat. Näin vuosia jälkikäteen jo huvittaa tämä Barbie - teema, mutta upeita asuja silloinkin nähtiin ja hohtavan valkoisia hampaita. 


Illan ohjelmaan kuului ruokailua, juomista, kylpemistä ja saunomista. Rentoa oloilua ja jutustelua ihan vain naisten kesken. Kattauksissa käytin vaaleanpunaisia pöytätabletteja, valkoisia serviettejä, sekä vaaleanpunaisia nauhoja serviettien ympärillä. Pöytää koristi vaaleanpunavalkoiset tulppaanit ja ilmapallot teeman mukaan. Löysin Tokmannilta hauskat pillit vaaleanpunaisten hapsujen kanssa kuohuviinilaseihin ja pinkkiä serpenttiiniä. Kuohujuomaksi luonnollisesti sopii rosé kuohuviini jo värinkin puolesta.


Hauskinta ja parasta valmistelussa on pöydän kattaminen. Mieheni taannoin ihmetteli kun suorastaan hyppelehdin onnesta laittaessani koristuksia pöytään. Ne on niitä pieniä arkisia iloja sekä riemunkiljahduksia.


Kun etukäteen suunnittelee mitä on tarjolla, ja miettii valmiiksi teeman on toteutus melko nopeaa ja helppoa. Suurin vaiva on yleensä siivoaminen ja kaikki hankinnat. Juhlia olisi niin ihana järjestää vaikka joka viikonloppu, jos vain aika ja lompakko antaisi myöden. Kyllähän siinä aina euroja kuluu kun juhlia järjestää. Kuitenkin jälkikäteen olen aina ajatellut, että se on sen arvoista. Hyvät muistot kantavat pitkälle taas seuraavaan kertaan. 


Kesän allasbileistä jo haaveillessa.

Nora


Kommentit

  1. Upeaa Nora! Ilosi tarttuu! Olet tosi taitava, hyvä värisilmä, kauniit kattaukset ja hienot puitteet juhliin. Aurinkoista kevättä t. Hilkka

    VastaaPoista

Lähetä kommentti